Friptura de porc la cratita

de Nepotii_si_bunica in Porc, 26 Mar 2017 | 7257 vizualizari

 

Pregatita in acest fel, nepotilor mei le place tare mult carnea de porc. Iese frageda si buna si mananca si morcovii! :D

 

INGREDIENTE

  • 600 g pulpa de porc
  • sare
  • piper dupa gust
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 morcov potrivit
  • 50 ml ulei
  • 50 ml bulion
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la cratita:

Se spala carnea, apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se taie in felii ca pentru snitele, apoi se bat putin cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-o cratita de inox, se pune uleiul sa se incinga si se asaza carnea sa se prajeasca pe ambele parti. Dupa ce a devenit alba carnea, se toarna apa cat sa o acopere, se pune capacul peste cratita si se lasa sa fiarba la foc mic.

Ceapa si usturoiul se curata si se spala. Ceapa se taie in doua si se pune printre bucatile de carne, la fel si usturoiul. Morcovul se curata si se taie rondele. Cand carnea este facuta pe jumatate, se adauga si rondelele de morcovi. Se mai adauga sare, daca mai este nevoie.

Din cand in cand, se verifica carnea cu o furculita, pentru a vedea daca este facuta. Cand este gata, se adauga bulionul si se mai lasa sa dea cateva clocote. 

In functie de cat sos doriti, se poate lasa sa scada apa sau sa se mai adauge.

Se serveste alaturi de cartofi piure si salata preferata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In functie de carne, procesul de fierbere poate dura mai mult sau mai putin.

2

Daca este nevoie, pe parcurs, se mai poate adauga apa, dar sa fie fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cratita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc la cuptor